Lasssa Rally Team'in Yeni Pilotu Volkan Işık

2009 yılında Lassa Yarış Lastikleri Geliştirme Projesi’nin bir parçası olarak, yurtdışında yarışma kararı alan ve İtalya’daki Toprak Ralli Şampiyonası’nın üç ayağında mücadele eden Lassa Rally Team, 2010 yılında pilotajı da Volkan Işık’a teslim ederek hedefini büyüttü. Lassa Rally Team, 2010’da İtalya Toprak Yarışlarının 6 ayağında mücadele edecek.

2009 yılında yurtdışındaki ilk sezonunda lastik geliştirme süreci hedeflerine ulaşan Lassa Rally Team, 2010 yılında İtalya’da başarı için mücadeleye devam edecek. Lassa Rally Team aracının pilot koltuğunda Volkan Işık oturacak.

Yeniden etaplarda Volkan Işık rüzgarı, “Yaklaşık 10 yıllık Lassa Yarış Lastikleri geliştirme sürecinde; laboratuar, fabrika içi ve Ralli etaplarından testlerin sonuçlarını yarış anındaki performans sonuçları ile aynı hassasiyette kıyaslama aşamasına geldik. Bu kadar uzun soluklu bir projenin parçası olarak pilot koltuğunda olmam heyecan verici” açıklamasını yapan Volkan Işık, “bu yıl tüm bu birikimlerle hazırlanan yeni desenimizi de yarış pilotlarının beğenisine sunacağız” dedi.

2010’da da farklı araçlar deneyebiliriz.
Geçen sezon iki farklı araçla yarışarak, lastiğin farklı araçlardaki performansını deneme şansı da bulduklarını söyleyen Volkan Işık “Bu yıl da mücadeleye Peugeot 206 WRC ile başlıyoruz. Ancak, önümüzdeki yarışlar farklı araçlar kullanmayı planlıyoruz” dedi ve sözlerine “Lassa Yarış Lastiklerinin geçen 10 yıllık süre içerisinde ulaştığı performansını, artık WRC araç altında görebilecek olmak başarı hikayesinin önemli bir simgesidir” ifadesi ile devam etti.

BİYOGRAFİGALERİ

Deltasport Takım Direktörlüğü

Volkan Işık tarafından amatörlerin spor ve yarış hayatlarını geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla 2000 yılında kuruldu. Bu spora yeni gönül vermiş olanlara hem bilgi, hem maddi, hem de manevi destek sağlıyor. Bu oluşumda Fiat Türkiye’nin çok önemli katkıları bulunuyor. Fiat Palio, bu spora başlamak isteyenlerin ilk adımı, hatta okulu oldu.

Delta Sport, 2000 yılından bugüne kadar da 250’in üzerinde pilot ve copilotu yarıştırarak bu spora çok önemli bir hizmet verdi. Türk otomobil sporunun her dalında ve her pistte yer alarak yeni sporcuların bu özel sporu daha kolay bir şekilde yapabilmelerini hedefledi.

 

DELTASPORT

LASSA RALLY TEAM
['07 '08 '09]
YURTİÇİ KARGO RALLY TEAM
['07 '08 '09]

Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobili: VOLKICAR

Projesi, geliştirme çalışmaları ve üretimi, Türkiye’nin ralli efsanesi Volkan Işık tarafından gerçekleştirilen safkan yarış otomobili Volkicar gün ışığına çıktı. Volkicar, küçük yapısına karşın güçlü motoruyla yüksek performansı garantilerken, Türk motorsporları tarihinde dönüm noktası olma iddiasını taşıyor.

Türk motorsporları tarihinin uluslararası alanda en başarılı ralli pilotu unvanını taşıyan Volkan Işık, Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobiline imza attı. VOLKICAR adını taşıyan yarış otomobili, tamamen Türk mühendisliğiyle tasarlanırken, geliştirme çalışmaları Volkan Işık ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. İlk taslaklarından üretim aşamasına kadar yaklaşık 2 yıllık bir çalışmayla ortaya çıkarılan VOLKICAR’ın ilk versiyonu V1 logosunu taşıyor.

Volkan Işık’ın başardığı ilklerden biri de, Türkiye’de lastik geliştirme alanında yer alan ilk pilot olması...

Dünyada, otomobil sporu bir reklam mecrasından çok bir bilgi kaynağı olarak görülüyor ve araştırma-geliştirme amacıyla kullanılıyor. Türkiye’de bu sporun bugüne kadar var olmayan bu yönünü vurgulamak Volkan Işık için kişisel bir hedef oldu. Bu amaçla Lassa’nın projesinde yer aldı. Lassa’yla ilk önce asfalt lastiğiyle başlayan çalışmalar, 2002 yılında Türkiye’nin FIA onaylı ilk asfalt lastiğinin üretimine yol açtı. Daha sonra 2003’te toprak lastiği üretildi. 2004’te proje daha da genişletilerek diğer lastik çeşitlerinin de üretimine başlandı. Yarışlarda elde edilen bilgi, ekonomik bir değer olarak bir Türk şirketi tarafından uygulanabilir hale geldi. Tıpkı dünyadaki örmekleri gibi... Şu anda 14" ile 17" arasında değişik ebatlarda lastik üretiliyor ve sürekli geliştiriliyor.

Volkan Işık, Lassa’yla birlikte dünyaya satılacak yeni bir ürün yaratırken aynı zamanda Lassa’nın lastik mühendisleriyle çalışarak, sürekli denemeler yaparak ve Lassa Rally Team’in yarış tecrübesinden faydalanarak daha yüksek performanslı lastikler üretilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

VOLKICAR LASSA RALLY I, II, III LASSA RACING I, II

Volkan Işık ve Metin Şentürk'ten Dünya Görme Engelliler Hız Rekoru!

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, Guinnes Dünya Rekorları Kitabı'na girmesi için kendisine eğitim veren Volkan Işık ile birlikte mutlu sona ulaştı.

25 Mart - 02 Nisan tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda 22 kişilik ekibi ile birlikte çalışmalarını gerçekleştiren Volkan Işık, Metin Şentürk'ün Dünya Görme Engelliler Hız Rekortmeni olmasında önemli bir rol oynadı.

Metin Şentürk, Volkan Işık'ın arka araçtan kaskın içerisindeki telsiz irtibatıyla kendisini yönlendirdiği deneme sırasında ortalama sürat olarak 268 km ile İngiliz Mike Newman'a ait olan Dünya Görme Engelliler Hız Rekorunu 292.89 km ortalama sürat ile kırdı. Bu rekor denemesi sırasında gördüğü en yüksek sürat 303.62 km olarak kayıtlara geçti.

Guinness Rekorlar Kitabı'ndan bir heyetin gözetiminde Türkiye'nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda rekor denemesini gerçekleştiren Metin Şentürk ve Volkan Işık havaalanında düzenlenen basın toplantısında rekorun onaylanmasından sonra rekor sertifikasını teslim aldılar.

VOLKAN IŞIK AKADEMİ


   

brainstorm